- 1 tuňák v konzervě – naříklad RIO mare
- 1 stroužek česneku
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje
- 5 – 6 kousků sušených rajčat v oleji
- 2 filety ze sardelek
- cca 10 kaparů
- půlka malé cukety (může – ale nemusí)
- černé olivy
- zelená petrželka
- sůl, pepř
- těstoviny – sedanini, eliche, apod. (cca 100 g na osobu)
- hrubozrnná sůl
Pracovní postup:
- Do velkého hrnce dáme vařit vodu na těstoviny. Až začne vřít, přidáme polévkovou lžíci hrubozrnné soli a vsypeme těstoviny. Během vaření je občas promícháváme, aby se nepřilepily.
- Mezitím si nakrájíme na kousky česnek, sušená rajčata, sardelky a kapary. Pokud chceme použít i cuketu, nakrájíme ji na tenké proužky.
- Na pánvičce rozehřejeme olej, přidáme česnek, krátce promícháme. Přidáme sardelky, kapary, sušená rajčata a cuketu. Promícháme. Osolíme a opepříme.
- Na pánvičku přidejme trochu vody z těstovin, promícháme. Omáčka tak bude mít lepší konzistenci.
- Jakmile jsou těstoviny hotové, slijeme je a dáme na pánvičku. Promícháme a na závěr přidáme tuňák a část zelené petrželky.
- Vše ještě jendou promícháme. a servírujeme. Na talíři ještě ozdobíme zelenou petrželkou.
DOBROU CHUŤ!
Skvělý tip mého syna: Pokud máte opečené kousky housek, můžete je nadrobit a na závěr vsypat do omáčky na těstoviny. Bude vám to pak krásně křupat 🙂