Recepty Itálie

Těstoviny s tuňákem a sušenými rajčaty

  • 1 tuňák v konzervě – naříklad RIO mare
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 5 – 6 kousků sušených rajčat v oleji
  • 2 filety ze sardelek
  • cca 10 kaparů
  • půlka malé cukety (může – ale nemusí)
  • černé olivy
  • zelená petrželka
  • sůl, pepř

  • těstoviny – sedanini, eliche, apod. (cca 100 g na osobu)
  • hrubozrnná sůl

Pracovní postup:

  1. Do velkého hrnce dáme vařit vodu na těstoviny. Až začne vřít, přidáme polévkovou lžíci hrubozrnné soli a vsypeme těstoviny. Během vaření je občas promícháváme, aby se nepřilepily.
  2. Mezitím si nakrájíme na kousky česnek, sušená rajčata, sardelky a kapary. Pokud chceme použít i cuketu, nakrájíme ji na tenké proužky.
  3. Na pánvičce rozehřejeme olej, přidáme česnek, krátce promícháme. Přidáme sardelky, kapary, sušená rajčata a cuketu. Promícháme. Osolíme a opepříme.
  4. Na pánvičku přidejme trochu vody z těstovin, promícháme. Omáčka tak bude mít lepší konzistenci.
  5. Jakmile jsou těstoviny hotové, slijeme je a dáme na pánvičku. Promícháme a na závěr přidáme tuňák a část zelené petrželky.
  6. Vše ještě jendou promícháme. a servírujeme. Na talíři ještě ozdobíme zelenou petrželkou.

DOBROU CHUŤ!

Skvělý tip mého syna: Pokud máte opečené kousky housek, můžete je nadrobit a na závěr vsypat do omáčky na těstoviny. Bude vám to pak krásně křupat 🙂